AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ-ZÉLAND

Időpont: 2021.12.27 - 2022.01.12
1.nap: A hajnali órákban utazás Bukarestbe, ahonnan az Emirates légitársaság járatával repülés Dubaiba. A menetrend szerint, éjfél körül érkezés Dubaiba.
 
2.nap: A hajnali órákban indul a Dubai - Sydney közvetlen járat, amely a helyi idő szerint a késő esti órákban érkezik Ausztráliába. A megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Sydney belvárosában.
 
3.nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés. Legelső állomásunk az ikonikus Operaház, amelyben 1 órás látogatást teszünk. Ezután megnézzük a Szent Mária katedrálist, illetve a Parlament és az Art Gallery épületeit. Felkapaszkodunk a „Mrs. Macquaries széke” kilátóhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik az Operára és a híres Harbour-hídra. Hajóra szállunk és ebédelünk a Sydney Harbour Lunch Cruise-on. A délután során olyan látványosságokhoz megyünk, mint a „The Gap” (látványos kiszögelés az óceán felett) és a világhírű Bondi-beach. A szállodába való visszautazás során áthaladunk a Paddington-on és az exkluzív Keleti-külvároson. Szállás Sydney belvárosában.
 
4.nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Kék-hegységbe, mely Sydney lakóinak a kedvenc kirándulóhelye (ősi eukaliptusz erdők, gyönyörűszép völgyek, szakadékok, vízesések). Az UNESCO világörökséghez tartozó hegység jelképe a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”. A völgybe lezúduló Katoomba-vízesés lélegzetelállító látvány. Ebéd a Featherdale Nemzeti Parkban. A Featherdale állatpark arról nevezetes, hogy itt kizárólag Ausztráliában őshonos állatokat láthatunk (koala, kenguru, wombat, tasmán ördög, dingó, emu, pingvin, óriáskrokodil, ausztráliai hangyászsün, kazuár stb.). Szállás Sydney belvárosában.
 
5.nap: Reggeli a szállodában, majd egész nap szabadprogram. Ez a nap egyben a Szilveszterre való hangolódás napja is. Strandolás a Bondi beachen, shopping program beiktatása vagy látogatás a helyi magyar közösség székhelyére. Fakultatív program: szilveszteri mulatság a helyi magyar közösséggel. (A programhoz kapcsolódó költségek a későbbi pontosítások után lesznek ismertek). Szállás Sydney belvárosában.
 
6.nap: Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás Cairns-be. Cairns Ausztrália szubtrópusi éghajlatú északi részének fő turistavárosa, köszönhetően annak a ténynek, hogy itt van a legközelebb a Nagy-korallzátony a kontinenshez. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabadprogram. Szállás Cairns belvárosában.
 
7.nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos hajókirándulás az Ocean Spirit Cruises katamaránján. A Nagy-korallzátony felfedezése. A Nagy-korallzátony Földünk egyik legismertebb természeti csodája, 2300 km hoszszan húzódik Ausztrália északkeleti partjai mentén. Az utasok üvegfenekű hajóról tanulmányozhatják a korallokat, de a sziget homokos strandján lehetőség lesz fürdésre is. Szállás Cairns belvárosában.
 
8.nap: Reggeli. Egész napos kirándulás Cairns környékén. A hegyekben, a Barron folyó partján található egy hangulatos kisváros, Kuranda, mely kiváló piacairól ismert. Az odautat egy panorámavasúttal (Scenic railway) tesszük meg a világörökséghez tartozó esőerdőn keresztül. A másfél órás vonatozás alatt 15 alagúton és 40 hídon megyünk át. Az utazás csúcspontja a Barron folyó lenyűgöző vízesése, a többnyire bővizű trópusi folyó 260 méter magasból zúdul le, felejthetetlen látvány. (Itt 10 percre megáll a vonat.) Ebéd a Hotel Kuranda-ban. A visszautazáshoz a Skyrail („égi vasút”) kabinjait használjuk. A 40 perces utazás a dzsungel felett, a hihetetlenül gazdag vegetáció tanulmányozása fentről egészen különleges élmény. Szállás Cairns belvárosában.
 
9.nap: Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, majd egy reggeli belföldi repülőjárattal utazás Melbournebe. A megérkezés után félnapos városnézés Victoria állam fővárosában. Melbourne nagyon hangulatos, kellemes város sok-sok szép épülettel, parkkal, zöldterülettel. A városnézés néhány fő állomása: az UNESCO világörökséghez tartozó Royal Exhibition Building; a neogótikus Szent Patrick-katedrális; a Fitzroy Gardens (egy gyönyörűszép park, benne a Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete); az Olimpiai negyed; a XXII. századot idéző Federation tér; a Botanikus kert a világháborús emlékművel, mely az ókori világ hét csodája közé tartozó Halikarnasszoszi mauzóleum mintájára épült; az Albert Park, ahol a Forma-1-es autóversenyeket tartják stb. A program végeztével transzfer a szállodába. Szállás Melbourne belvárosában.
 
10.nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920- as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, de mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a panorámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szerencsés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Ebéd az Apollo öbölben. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül, amely egy mérsékelt égövi esőerdő. Az utazás csúcspontját a Port Campbell Nemzeti parkban található „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas partmenti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne belvárosában.
 
11.nap: Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, és menetrend szerinti repülőjárattal utazás Queenstown-ba, Új-Zélandra. A megérkezés után transzfer a szállodába. Szabadprogram. Szállás Queenstown belvárosában.
 
12.nap: Reggeli. Utazás a fjordvidékre Új-Zéland egyik legszebb panorámaútján. A fjordok leghíresebbike, a Milford Sound sokak szerint a világ egyik leglenyűgözőbb természeti csodája. A fjordon tett másfél órás sétahajózás (Milford Sound Scenic Cruise) óriási élményt jelent. A hatalmas hegyek, a vízesések látványán kívül szerencsés esetben a hajóról az állatvilág is tanulmányozható (fókák, pingvinek, delfinek). Büfé ebéd a hajón. Az autóbuszos utazás során természetesen fotószüneteket is tartunk, például a bűbájos Tükör-tavaknál. Szállás Queenstown belvárosában.
 
13.nap: Reggeli. Délelőtt félnapos városnézés Queenstown-ban. A Wakatipu-tó partján található szép fekvésű Queenstownt szokták nevezni az extrém sportok világfővárosának is. Nem véletlen, hogy a város közelében a Kawarau folyó szurdoka felett átívelő híd volt a helyszíne a világon először a bungee jumping halálugrásnak. Látogatás ezen a „történelmi” helyen, ahol szinte állandóan lehet látni bungee jumpingosokat. Ezt követően ismerkedés egy bájos kisvárossal, Arrowtownnal. Az egykori aranyásó város központját mintaszerűen felújították, itt található a nívódíjas Lakes District („tóvidék”) Múzeum. A kora délutáni órákban felvonóval felmegyünk a Queenstown városközpontja felett emelkedő hegycsúcsra, ahonnan pazar panoráma nyílik a városra, a tóra és a környező hegyvilágra. Ezt követően transzfer a repülőtérre és belföldi repülőjárattal utazás Wellingtonba. A megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Wellington belvárosában.
 
14.nap: Reggeli. A délelőtti órákban meglátogatjuk a „Beehive” névre hallgató Új-zélandi Parlamentet, a botanikus kertet és a „Te Papa” nemzeti múzeumot, amely nagy hangsúlyt helyez az ország kettős – maori és európai eredetű – kultúrájának a bemutatására. Transzfer a repülőtérre és belföldi repülőjárattal utazás Rotorua-ba. A megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Rotorua belvárosában. Este egy maori folklórprogramon vesz részt a csoport, melyhez bőséges büfévacsora (Hangi vacsora) is tartozik.
 
15.nap: Reggeli. Délelőtt a Rotorua melletti Agrodome-ban nézünk meg egy előadást, melynek legérdekesebb része a birkanyírás és a birkaterelő kutyák ügyességének bemutatása. Elutazás az Északi-sziget egyik nagy attrakciójához, a Waitomo-barlanghoz, ahol a szép cseppköveken kívül az új-zélandi barlangok jellegzetes állatait, a parázsférgeket is láthatjuk. Buszos transzfer Auckland-ba. A megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Auckland belvárosában.
 
16.nap: Reggeli. Napközben félnapos városnézés Aucklanban, melynek során láthatjuk a Harbour-bridge-t, az Auckland viaduktot, a Sky Towert és sétálhatunk a város főutcáján a Queen street-en. Délután transzfer az Aucklandi Nemzetközi repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a repülő. Éjszaka a gép fedélzetén.
 
17.nap: Hajnalban, a menetrend szerint megérkezés Dubaiba. A hosszú repülőút után pár óra séta a repülőtér boltjai között, majd a reggeli járattal elutazás Bukarestbe. Déli órákban érkezés Bukarestbe. Hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
 
- a fentiekben leírt programokat
- a programokban szereplő látványosságok belépőjegyeit
- a csoporttal együtt utazó, magyar nyelvű idegenvezetőt 
- a megadott szállásokat, belvárosi 3-4 csillagos szállodákban
- a szállodákban reggelis ellátást
- a programban leírt napokon ebédeket, helyi éttermekben
- nemzetközi repülőjegyet és annak illetékeit és díjait
- minden a programban szereplő repülőjáratot Ausztrálián és Új-Zélandon belül, valamint a két ország közötti repülőjáratot 
- transzfert a bukaresti repülőtérre
- Irodánk színes útikalauzát
 
Az ár nem tartalmazza:
 
- vizumügyintézést (az ausztrál és új-zélandi turista vízum ingyenes, csak komoly regisztrációhoz kötött és esetleg fedezetet kérhetnek)
- esetleges borravalókat
 
Fizetési feltételek: 
 
- a hely lefoglalásakor (február 15-ig), 10% foglalási díj fizetendő, amely lemondás, törlés esetén nem visszatéríthető
- 2020. márciusban a repülőjáratokat Ausztrálián és Új-Zélandon belül, valamint a két ország közötti repülőjáratot teljes összegben ki kell fizetni, amely lemondás, törlés esetén nem visszatéríthetők (kb.20%)
- 2020. június 26-ig a részvételi díj további 40%-a fizetendő
- 2020. november 5-ig a teljes fennmaradó hátralék fizetendő (30%)
- a végleges névlista (útlevél másolatok leadásával) megadási határideje 2020. november 5.
- Stornóbiztosítás megkötése ajánlott, amelyet az első összeg befizetésekor érdemes megkötni! (Ennek részleteit majd a jelentkezőkkel egyeztetjük!)
 
Időpont: 2020. december 27 -  2021. január 12.
 
Irányár: 6600 USD, vagy 5975 euro (+-150)
 
FIGYELEM!!!
 
A program egy tervezet, amely a távoli időpont miatt szenvedhet változásokat, elősorban repülő indulási/érkezési változások miatt!
 
A kirándulás ára is azért irányár, mert csak január végétől illetve február elejétől válik lehetségessé csoportos repjegyek foglalása, úgy a nemzetközi repülőjegyet illetően, mint a belső repüléseket egyaránt!
 
A kirándulás megvalósulásához szükséges minimális létszám: 25 fő!
 
Részvételi szándék határideje: 2020. január 30.
 

további ajánlatok