EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

Időpont: 2020.09.08 - 2020.09.15
1.nap: A késő esti órákban indulás Budapestre a repülőtérre.
 
2.nap: Repülés 15.40-kor az Egypt Air menetrendszerinti járatával Kairóba. Érkezés után (18.55) transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban.
 
3.nap: Reggeli után egész napos kairói városnézés: Egyiptomi Múzeum, Piramisok, Szfinx, Völgy-templom, papirusz- és parfümüzem. Vacsora és szállás Kairóban.
 
4.nap: Reggeli. Egész napos kirándulás: Elsőként Szakkarába látogatunk el, ahol a történelem első piramisaként is számontartott lépcsős piramist nézzük meg, amely Dzsószer fáraó rendeletére épült meg, a nagy építész, Imhotep tervei alapján. Ezután egy szőnyegiskolát látogatunk meg, majd a Citadellát keressük fel, amelyet eredetileg Szaladdin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Citadellából fantasztikus kilátás nyílik egész Kairóra. Délután a Mohamed Ali pasa által épített híres és csodálatos mecsetet tekintjük meg, melyet alabástrom mecsetnek is neveznek gyönyörű falai miatt. Napi programunkat a bazár felkeresésével zárjuk. Vacsora és szállás Kairóban.
 
5.nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Asszuánba, majd transzfer a hajóhoz. Városnézés: az asszuáni-gát megtekintése, majd felukkázás (vitorlás kirándulás a Níluson). Ezután a Phile templom megtekintése következik, amely ma is épségben pompázik a Nílus közepén. A régi asszuáni gát megépítése után a templom az év egy időszakában víz alá került, majd amikor a nagy gátat is megépítették a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek kész a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik ez az elbűvölő templom, melyet motoros kishajóval közelíthetünk meg. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
6.nap: Kora hajnalban elutazás Abu Simbel-be busszal. Abu Simbel megtekintése. Abu Simbel hatalmas templomát II. Ramszesz építtette a hettiták felett aratott győzelme emlékére. A templom arról a jelenségéről híres, hogy évente kétszer a nap besüt a szentélybe és megvilágítja a szentély belsejében a fáraó szobrát. Az építmény méretében is lenyűgöző: négy, közel 20 méter magas II. Ramszesz szobor ül a templom első homlokzatában. Egy kisebb templom is épült Abu Simbel mellé Nefertari királynő részére, aki a legközelebb állt II. Ramszeszhez, és akit a legjobban szeretett. Az építményt mesterműnek tekintik, mely a fáraók nagyságát támasztja alá. Kora délután elhajózás Kom Ombo-ba, ahol a helyi templomot látogatjuk meg. Továbbhajózás Edfu felé. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
7.nap: Reggeli után látogatás Horusz edfui templomába. Hajózás az esznai zsiliphez. Közben pihenés, napozás a fedélzeten. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
8.nap: Reggeli után Luxor keleti és nyugati oldalának megtekintése következik: Királyok Völgye, Hatsepszut fáraónő sziklatemploma, Memnon Kolosszusok, majd a keleti parton Karnak temploma. Délután a luxori templom meglátogatása. Luxor templomát már az új birodalom idején építették, sokkal később, mint Karnak templomát. Vacsora és szállás Luxorban.
 
9.nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre kairói átszállással. A Budapestre való érkezés után (14.55) indulás hazafelé autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
 
• a szállásokat: Kairóban 4* szálloda, Níluson: 5* de lux hajó, Luxorban 5* szálloda.
• az ellátást: Kairóban és Luxorban félpanzió, a hajón teljes ellátás.
• a programban szereplő összes kirándulásokat és látnivalókat!!
• repülőjegyeket: Budapest - Kairó, Kairó-Asszuán, Luxor-Kairó, Kairó-Budapest útvonalon.
• az adókat és illetékeket
• a repülőtéri transzfereket
• a szervizdíjat
• útlemondási biztosítást
• magyar nyelvű idegenvezetést
 
Az ár nem tartalmazza:
 
• a vízum díjat (kb. 25 euro) és az egészségügyi biztosítást és a tetszés szerinti borravalót!
 
Egyágyas felár: +200 euró
 
Ár: 1575 euro 
 
Időpont: 2020. március 30-április 7.
 
Jelentkezési határidő: 2019. december 26.
 
 
 

további ajánlatok