HAJÓKIRÁNDULÁS A MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN

Időpont: 2024.07.12 - 2024.07.20
1. nap: A hajnali órákban indulás a bukaresti repülőtérre és a kora délutáni órákban repülés Nápolyba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Rövid pihenés, majd a belváros meglátogatása, melynek során érintjük a San Gennaro székesegyházat, a királyi palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto Galériát és a Castel Nuovo-t. Szabadprogram. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás a nápolyi kikötőbe, ahol megkezdjük a beszállási folyamatot az MSC Grandiosa luxushajóra. A beszállást követően ebéd, majd a hajó adottságainak a feltérképezése. Szabadprogram. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. A hajó a reggeli órákban kiköt az olaszországi Livorno városában. Szervezett kirándulás keretében látogatást teszünk Firenzébe, ahol a reneszánsz bölcsőjének is nevezett város számos nevezetes látnivalóját keressük fel. Sétánk során érinteni fogjuk a Medici palotát, a Bruneleschi kupolájával büszkélkedő Dómot, a Keresztelőkápolnát, a Signoria teret, a Signoria palotát, az Uffizi képtárat, a Ponte del Vecchio-t stb. Szabadprogram, majd autóbusszal felkapaszkodunk a Michelangelo térre, ahonnan meseszerű panoráma kínálkozik Firenze városára. Visszatérés a hajóra. Szabadprogram. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Kikapcsolódás a hajó fedélzetén. A hajó 10.00-kor kiköt Marseille-ben. Szervezett kirándulás Arles-be, ahol Vincent van Gogh több mint 300 képet festett, és ahol a művész által megfestett bizonyos helyszínek felkeresésén kívül, megnézzük az ókori római színházat, az arénát és a város katedrálisát. Visszatérve Marseille-be, a Vieux – Port kishajó és jacht kikötő szépségét fedezhetjük fel. Késő délutánra visszatérés a hajóra. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
5.nap: Reggeli. Ezen a napon a hajó a katalán fővárosban, Barcelonában köt ki. Szervezett kirándulás keretében felkeressük a város leglátogatottabb turisztikai látványosságait, így a Sagrada Familia templomot (kívülről), a Grácia sugárúton levő Gaudi által épített Mila és Batlló
házakat, a Latin negyedet, a Városházát, a katalán kormány épületét, a Kolumbusz emlékművet és a Rambla sétálóutcát. Szabadprogram a Ramblán, majd ezt követően visszatérés a hajóra. Ebéd, majd kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Egész napos hajózás a Földközi-tengeren. Kikapcsolódás a hajón: medencék, sportszalonok, színház, kaszinó stb. Ebéd. Vacsora. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. A hajó a tunéziai La Goulette városban köt ki. Szervezett kirándulás keretében látogatást teszünk az ókori Karthágóba, amelyet a Tyr városából érkező főniciaiak alapítottak, de amelyet a rómaiak a földdel tettek egyenlővé i.e. 146-ban. Később Augustus római császár
elrendelte, hogy Colonia Julia Carthago néven új város épüljön a területre. Az így létesített város vált a római Afrika fővárosává, az oktatás és kereskedelem legfontosabb központjává. Manapság ennek a római városnak a romjait lehet megtekinteni. A régészeti területen olyan építményeket láthatunk, mint a római színház, Antonius fürdője, a vízvezeték, a ciszternák stb. Ezt követően a főváros, Tunisz központi részére igyekszünk, ahol a kormányzati negyed néhány nevezetességét láthatjuk, amelyből kiemelkedik az Óratorony, de ellátogatunk a Saint Vincent de Paul székesegyházba is. Délutánra visszatérés a hajóra. Ebéd, majd kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. 8.00-kor a hajó kiköt Palermoban, Szicília fővárosában. Szervezett városlátogatás, melynek keretében láthatjuk a székesegyházat, a Normann Palotát, a Palatinus-kápolnát, a Teatro Massimo-t, az Újkaput stb. Ezután ellátogatunk a város szomszédságában levő Mondella beach-re, ahol pár órás fürdésre kerül sor. 16.00 órára visszatérés a hajóra. Ebéd, majd kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. A hajó visszaérkezik kiindulási helyére Nápolyba. Szervezetten elhagyjuk a hajót, majd a ránk váró autóbusszal ellátogatunk Pompej romvárosba, amelyet i. sz. 79-ben a Vezúv kitörését követő láva és hamu pusztított el, illetve konzervált a későbbi idők számára. A látogatás után transzfer a repülőtérre, majd a délutáni órákban repülés Bukarestbe. Hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
• Repülőjegyet
• Reptéri illetékeket
• Minden utas számára egy 20 kg-os feladható csomagot!
• A reptéri transzfereket (Székelyudvarhely – Bukarest - Székelyudvarhely) illetve (Nápolyi repülőtér – Nápolyi kikötő – Nápolyi repülőtér)
• A hajójegyet, belső kabin kategóriában, kétágyas elhelyezéssel (felár ellenében ablakos vagy erkélyes kabin is foglalható)
• A kikötői illetéket
• A teljes ellátást a hajón (reggeli, ebéd, vacsora és az étkezések közötti falatozások)
• A szénsavmentes vizet, teát, kávét, gyümölcsöt
• Magyar nyelvű asszisztenciát és idegenvezetést az irodánk által szervezett kirándulások alatt
• Az Easy Package italcsomagot: alkoholos és alkoholmentes koktélok, rövid italok (whisky, rum, gin, tequila stb.), fehér és vörös „Ház-bora”, csapolt és üveges Heineken sör, poharas és üveges gyümölcslevelek, üveges szénsavas ásványvíz, klasszikus forró italok (espresso, capuccino, cafe latte, forró csoki, forró tea)
• Színes magyar nyelvű útikalauzt
 
Az ár nem tartalmazza:
• A kötelező szervizdíjat a hajón (12 euro/nap/fő minden korosztálynak)
• Az irodánk vagy a hajótársaság által szervezett kirándulások díját (ez általában a szállítási eszközök bérlési díját jelenti, amit a programon résztvevők közösen fizetnek)
 
A gyerek számára (12 év alatt) a kirándulás ára kb. 790 euro/fő! (13 - 18 év között) a kirándulás ára kb. 990 euro/fő!
 
Kabin felárak:
ablakos kabin: 160 euro/fő
erkélyes kabin: 330 euro/fő
 
(Amennyiben a légitársaságok utólagosan megváltoztatják a repülő indulási óráját, esetleg napját, úgy irodánk is fenntartja a programváltoztatás jogát, ami programszűkítést vagy bővítést, plusz szállás foglalást eredményezhet, amely természetesen extra költséget jelent.)
 
Időpont: 2024. július 12–20.
 
 Ár: 1975 EUR
 
FIGYELEM: Erre a kirándulásra a rendelkezésre álló helyeink beteltek!! Újabb jelentkezőket csak a hajótársasággal és a repülőtársasággal való egyeztetést követően tudunk jegyezni a kirándulásra. 
 

további ajánlatok