ÍRORSZÁGI KÖRUTAZÁS

Időpont: 2021.08.24 - 2021.08.31
1.nap: Az esti órákban indulás Székelyudvarhelyről a bukaresti repülőtérre.
 
2.nap: Repülés 07.15-kor Írországba, Dublinba. Érkezést követően (09.15) városnézés az ír fővárosban. Látogatás a Trinity College-ban, mely Írország legrégebbi és legjelentősebb egyeteme, amit 1592-ben I. Erzsébet királynő parancsára alapítottak. Meglátogatjuk a város büszkeségét, a Szent Patrik Székesegyházat, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szent Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Séta az O’Connel street-en, ahol többek között „Dublin tűjét” is láthatjuk. Szabadprogram. Transzfer a szállásra. Szállás Dublinban.
 
3.nap: Reggeli után Dublin legelegánsabb kerületén buszozunk keresztül, hogy az Írország kertjének is nevezett Wicklow megyébe érjünk. Romantikus hegyi utakon érünk Glendalough-hoz, a Szent Kevin által alapított kolostorhoz, ami Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. A két tó völgyében fekvő kolostor-együttes romjai a 8. és a 12. századból maradtak fenn. Továbbutazás Kilkennybe, ahol a városnézést és a vár megtekintését követően elfoglaljuk szállásunkat, majd este helyi pubokban lehetőség lesz élőzenét hallgatni.
 
4.nap: Reggeli. Utazás az Írország „Akropoliszának” nevezett, 60 méter magasan fekvő Cashel sziklához, ahol mára már csak romok maradtak, de mégis elképzelhetjük, hogy milyen is lehetett az itt álló királyi, majd egyházi központ. A következő megálló Midleton, ahol az Írország „konzulának”is nevezett, legtöbbet értékesített, Jameson whiskey készítését ismerhetjük meg a régi lepárlóban. Rövid megálló Cork városában, majd továbbutazás Kerry déli tengerparti útján, csodás tájakon Killarney (ez lehet Kenmare vagy Tralee) környékén található szállásunkra.
 
5.nap: Reggeli. Indulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh-félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney-tavak és az Atlanti-óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross kastély pompás kertjét, amelyet Viktória királynő is meglátogatott 1861- ben. Szállás Kerry körzetében.
 
6.nap: Reggeli után utazás Bunratty várához és a mellette fekvő skanzenhez, ahol a XIX. századi ír vidéki életbe tekinthetünk és megnézhetjük, hogyan éltek az emberek a „Kelta Tigris” kora előtt, majd ismét a természeté a főszerep: a Moher sziklákhoz utazunk. Az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafal lenyűgöző látványt nyújt. Délután tovább utazunk Galway városába a Burren karsztvidékén keresztül. Szállás Galway-ban.
 
7.nap: Reggeli. Ezen a napon Connemara tájain fogunk utazni. Talán ez Írország legkülönlegesebb tája. Mocsaras vidék ez, de birkanyájak, kőfalak, apró házak, kis tavak százai között buszozunk a Kylemore apátsághoz, ahol megnézzük ezt az eredetileg romantikus ajándéknak szánt kastélyt, amely jelenleg Benedek rendi kolostorként üzemel. Később hajókázunk Írország egyetlen fjordján, majd délután visszatérés Galway-ba. Szállás.
 
8.nap: Reggeli. Indulás Galway-ből Dublinba, de mielőtt az ír fővárosba érkeznénk, látogatást teszünk a mesébe illő Malahide kastélyhoz. A délutáni órákban séta Dublin belvárosában, majd utána egy helyi pub-ban fejezhetjük be Írországi kalandozásainkat. Szállás.
 
9.nap: Reggeli. Indulás a repülőtérre és 10.00-kor repülés Bukarestbe. Érkezés után hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
10.nap: Az éjszakai órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Figyelem: A koronavírus járvány miatt a kirándulás, nagy valószínűséggel, későbbi időpontra halasztódik.  A végleges időpontot június folyamán fogjuk közölni!
 
Figyelem: Egy napi programmal és egy szállással bővült a kirándulás a repülő indulása miatt!
 
Új időpont: 2020. augusztus 21 - 30.
 
(Régi Időpont: 2020. augusztus 22 - 30.)
 
Ár: 1175 euro (+ kb. 40 euro a plusz éjszaka és programok miatt)
 
Jelentkezési határidő: 2020. január 12.
 

további ajánlatok