KENYA - SZAFARI ÉS ÜDÜLÉS FELSŐFOKON

Időpont: 2024.08.03 - 2024.08.14
1.nap: A hajnali órákban indulás a bukaresti repülőtérre, ahonnan 15.50-kor repülés Isztambulba a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.20.15-kor ugyancsak a török légitársasággal repülés Nairobiba, Kenya fővárosába.
 
2.nap: A hajnali órákban érkezés a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtérre.A repülőtéren várnak ránk a szafari alatt végig velünk tartó dzsippek és azok vezetői, majd indulás a Masai Mara Nemzeti Parkba (6 óra), Kenya leggazdagabb vadrezervátumába és leghíresebb parkjába, amely a Serengeti fennsík kenyai részén található.Utazás a festői Great Rift völgyön keresztül, majd érkezés ebédidőben a szálláshelyre.Az ebéd elfogyasztása után kerül sor az első vadlesre.A Nemzeti Parkban 4x4-es Land Cruiser dzsippekből láthatjuk a „Big Five”- nak nevezett öt nagyvadat (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) de mellettük, még gepárdot, számos más antilop- és zebrafélét, vízilovat és változatos madárvilágot is szemügyre vehetünk. Este vacsora és szállás a Mara Leisure Camp-ben.
 
3.nap: Fakultatív programlehetőség: hőlégballonból csodálni a szavannán felkelő napot és az ébredező állatvilágot.Reggeli.Csomagolt ebéddel felszerelkezve, egész napos vadlesre indulunk, melynek keretében érintjük a Mara folyó azon szakaszát is, ahol évente, augusztus folyamán, gnúk milliói kelnek át a folyón és vándorolnak északra az eső és a táplálék miatt.A folyón való átkelés nem egy veszélytelen folyamat a gnúk számára, hiszen a folyóban és a parton rajtunk kívül még lesben állnak a krokodilok és a vízilovak is egy kis (vagy nagyobb) lakmározás reményében.Ha szerencsénk van, akkor dokumentumfilmbe illő látványban lehet részünk. Estére visszatérés a szállásra.Vacsora és szállás.
4.nap: Reggeli. Folytatjuk a szafarit a Naivasha tóhoz.Az 5 órás út megtétele után elfoglaljuk szállásunkat a Naivasha Sopa Resort-ban, majd elfogyasztjuk az ebédet. Ezt követően elutazunk a tóhoz, ahol motorvezérelt csónakokkal egy felejthetetlen csónakázásra kerül sor, melynek során felfedezhetjük a tó és környékének gazdag madár és állatvilágát, köztük számos vízilovat is.Visszatérés a szállásra, ahol ki-ki akár a szobájából is megfigyelheti a lodge csodálatos kertjébe besétáló zsiráfokat, zebrákat vagy antilopokat.Közülük a legbátrabbak a zsiráfok, amelyek egész közel engedik magukhoz az embereket.Vacsora és szállás a Naivasha Sopa Resort-ban.
 
5.nap: Reggeli. Indulás az Amboseli Nemzeti Parkba.Az út a Nagy Hasadék-völgy keleti peremén fog vezetni, és lenyűgöző kilátás fog nyílni egyes kialudt vulkánokra és a völgy fenekén található tavakra.A kora délutáni órákban érkezés a Kibo Safari Camp-be, ahol a szállás elfoglalása után elfogyasztjuk az ebédet, majd vadlesre indulunk.Az Amboseli park híres a nagy elefántcsordáiról és lenyűgöző kilátásáról az 5895 méteres Kilimandzsáróra.A park része ugyanakkor egy tó is, ahol gazdag madárvilággal találkozhatunk.A síkságon és a mocsarakban sokféle vadállat él, köztük zsiráfok, zebrák, gepárdok, oroszlánok, bivalyok stb.Visszatérés a szállásra.Vacsora. Szállás.
 
6.nap: Reggeli.A napot az Amboseli parkban töltjük délelőtti és délutáni vadlesekkel, közben pedig élvezhetjük a Kilimandzsáróra nyíló fantasztikus kilátást vagy a lodge medencéjében való kellemes hűsülést. Látogatást teszünk a Kilátó-hegyre, amely panorámás kilátást nyújt a parkra és a környékre. Ebéd és vacsora a Kibo Safari Campben. Szállás.
 
7.nap: Reggeli. Indulás a Tsawo West Nemzeti Parkba, amely leginkább veszélyeztetett orrszarvúiról, gyönyörű tájairól és gazdag madárvilágáról nevezetes.Az érkezést követően elfogyasztjuk az ebédet, majd vadlesre indulunk.A parkban nagy számban fordulnak elő hiénák, gnúk, zebrák, zsiráfok és oroszlánok. Látogatást teszünk a védett orrszarvúak „szentélyébe”, illetve a Mzima forráshoz, amelyek a térség legvonzóbb látnivalói.Az élmények után elfoglaljuk szobáinkat a gyönyörű Kilaguni Serena Safari Lodge-ban, amelynek étterméből csodás kilátás kínálkozik arra a vízlelőhelyre, ahova az állatok szinte egymás után érkeznek szomjukat oltani, így szinte testközelből élvezhetjük a vadállatok jelenlétét.Vacsora és szállás a Kilaguni Serena Safari Lodgeban.
 
8.nap: Reggeli. Indulás a Taita Hills vadvédelmi területre, amely csodálatos lehetőséget kínál az oroszlánok és az elefántok felkutatására, de madárlesre is van lehetőség, így mindenképpen hozzunk magunkkal távcsövet is. Szállásunk a Sarova Salt Lick Game Lodge-ban lesz, amely Kenya egyik legkülönlegesebb szálláshelyei közé tartozik, hiszen a kör alakú szobák mind cölöpökön állnak és a mellette levő vízlelőhely szobáink elé vonzza a vadállatokat.Ebéd, vacsora és szállás a Sarova Salt Lick Game Lodge-ban.
 
9.nap: Kenyában az egyik legszebb látnivaló, ahogy a szavannán ébred a természet és az állatvilág. Ezért indulunk mi is korai vadlesre a Taita Hills vadvédelmi területen, majd visszatérve a szállásra elfogyasztjuk a reggelit. Indulás Mombasa-ba, ahol az Indiai-óceán partján levő Bahari Beach szállodában használhatjuk ki a szálloda és a part biztosította szórakozási lehetőségeket.Vacsora. Szállás.
 
10.nap: Reggeli. Egész napos pihenés és kikapcsolódás a Bahari Beach szállodában.Vacsora és szállás.
 
11.nap: Reggeli.A délelőtti órákban pihenés és kikapcsolódás a szállodában, illetve a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre és repülés Nairobiba. Érkezést követően egy búcsúvacsorán veszünk részt a világhírű Carnivore étteremben, majd transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan az éjszakai órákban indul a gépünk Isztambulba.
 
12.nap: 13.45-kor repülés Isztambulból Bukarestbe, majd onnan hazautazás autóbusszal.Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
 
• Az összes reptéri transzfert
• A programban szereplő Nemzeti parkok illetékeit
• A helikopteres orvosi szolgálat (biztosítás) díját
• Korlátlan vízfogyasztást a vadlesek során
• A szállítást a körút során 4x4-es Landcruiser dzsippekkel
• Szállást a nemzeti parkok Luxus szálláshelyein és a teljes ellátást
• 2 szállást Mombasa-ban félpanziós elláttással
• A búcsúvacsora árát a Nairobiban található Carnivore étteremben
• A programokban szereplő látványosságok belépőjegyeit
• A nemzetközi repülőjegyet (Bukarest – Isztambul – Nairobi) minden illetékkel együtt
• A Mombasa – Nairobi közötti repülőjegyet minden illetékkel együtt
• A sofőr-idegenvezetők díját
• Színes Útikalauzt
 
Az ár nem tartalmazza:
• Egészségügyi biztosítást
• Az esetleges vízum díjat: kb.45-50 EUR/fő
• A kötelező borravalót: 50 EUR/fő
 
 
Időpont: 2024. augusztus 3–14.
 
 Ár: 3600 USD+1250 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2023. december 10.
 

további ajánlatok