NAGY BENELUX KÖRUTAZÁS

Időpont: 2024.04.25 - 2024.05.06
1. nap: A hajnali órákban indulás a Székelyudvarhely - Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest – Győr – Bécs útvonalon. Az út során rövid megállót tervezünk Zsámbékon, ahol megtekintjük a román stílusú romtemplomot, a török kutat és a Zichy palotát. Az esti órákban érkezés Bécsbe. A szállás elfoglalása után esti séta a városközpontban.
 
2. nap: Reggeli. Indulás Frankfurtba, de pihenőt tartunk Regensburgban, ahol a világörökség részét képező óváros nevezetességeit nézzük meg. (Szent Péter dóm, Római kőhíd, Aranytorony, Góliát-ház, Óvárosháza, Baumburger-torony stb.) Az esti órákban érkezés Frankfurtba. A szállás elfoglalása után séta a Römer téren és Európa legnagyobb felhőkarcolói között. Szállás Frankfurtban.
 
3. nap: Reggeli. Indulás Kölnbe, ahol a világhírű gótikus dómot tekintjük meg. Rövid szabadprogram, majd indulás tovább Hollandia irányába. A német-holland határt átkelve Arnhem és Appeldorn érintésével érkezünk meg első hollandiai szálláshelyünkre Zwolle városba. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. A délelőtti órákban Giethorn-ba látogatunk, amelyben a közlekedés a Velencéhez hasonló lagúnákban zajlik. Egy hajókázás keretében végig járjuk a lagúnákat, miközben gyönyörű vízparti magánházakban is gyönyörködhetünk. Ezt követően folytatjuk az utazást a tengertől „ellopott” Frízföldre, amelyet a 32 km hosszú Afluitdijk nevű gáton keresztül hagyunk el, átérve Észak-Holland tartományba. Látogatást teszünk Alkmaarba a holland sajttermelés egyik központjába, ahol a sajtpiacot és a sajtmérőházat tekintjük meg. Estére érkezés Amszterdamba. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Amszterdam, a Holland királyság legfontosabb városa, az egyik legnépszerűbb úticél Európában. Nem véletlenül, hiszen az épületek, a múzeumok, a csatornák, a lakóhajók, a biciklik – és még lehetne sorolni – olyan hangulatot varázsolnak a városnak, ami egyedülálló a világon. A délelőtti órákban megtekintjük a világhírű Van Gogh múzeumot, majd a főtér nevezetességeit (Új templom, Régi templom, Városháza stb.) vesszük szemügyre. Szabadprogram. Hajózás az „Észak Velencéjének” is nevezett amszterdami csatornákon, majd séta a Vöröslámpás negyedben. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Látogatás a Keukenhof-i virágparkba. A március végétől május elejéig nyitva tartó park Hollandia egyik legszebb és legvonzóbb turisztikai látnivalója. Pár órás „virágélményt” követően, folytatjuk az utazást Hágába, Hollandia fővárosába, ahol a parlamentnek is helyet adó Binnenhof épületét és udvarait tekintjük meg. Hága után Delft városába tartunk, amely híres fajanszkészítéséről, illetve csodás főteréről és templomáról.
Az esti órákban érkezés Rotterdamba. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. A délelőtti órákban látogatás a rotterdami Euromast toronyba, ahonnan mesés kilátás nyílik az egész Rotterdamra. Látogatás Kinderdijkbe, az ország legszebb szélmalmaihoz, majd indulás a kihívást jelentő poldervidékre, ahol Hollandia híres gátrendszerét, az ún. Delta Projektet tekinthetjük meg. Folytatjuk az utazást, átérünk Belgiumba és az esti órákra érkezünk Brugge-be. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Városlátogatás Brugge-ben, amely egy igazi turistaparadicsom. Belgium legtökéletesebb állapotban megőrzött középkori városa évente több mint két millió látogatót varázsol el. Érdekes, régi épületeivel és csatornáival, a mai napig ugyanazt a régi, középkori
hangulatot árasztja. Sétánk során megtekintjük, a főteret, a Városházát, a harangtornyot, a Szent Vér bazilikát, a halpiacot stb. Folytatjuk az utazást Antwerpenbe, melynek óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Sétát teszünk az óvárosban, ahol láthatjuk az 1560-ban épült reneszánsz Városházát, a Brabo kutat, valamint a Szent Pál templomot, melynek belsejében helyezték el a város leghíresebb szülöttjének, Rubensnek két világhírű festményét, a Krisztus szenvedését és a Pásztorok imádatát. Szabadprogram, majd utazás tovább a belga fővárosba, Brüsszelbe. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. Brüsszel nem csak az Európai Unió szimbolikus fővárosa, hanem fontos történelmi gyökerekkel és látnivalókkal rendelkezik. A délelőtti órákban sétát teszünk az óvárosban, amelynek fő látnivalója a Szent Mihály katedrális, a főtér, a Városháza, a gyönyörű céhházak és a város jelképének számító Manneken Pis. Szabadprogram, majd folytatjuk az utat
Luxembourg irányába, ahol megnézzük a miniállam fővárosának fontosabb látnivalóit, így a hercegek kriptáját is magába záró Miasszonyunk templomot, a Fegyverek terét, valamint a hercegi palotát is. Az esti órákban érkezés a franciaországi Metz-be. Szállás.
 
10. nap: A reggelit követően séta Metzben, ahol a Mosel partján fekvő lotaringiai város két fő látnivalóját keressük fel, a XVI. Lajos korából származó klasszicista Városházát és a XII. századi gyökerekkel rendelkező Szent István katedrálist. Folytatjuk az utazást Strasbourgba, ahol előbb az óváros fontosabb látnivalóit keressük fel, majd kitérőt teszünk az Európai Parlament
épületéhez is. Folytatjuk az utazást és az esti órákban érkezés Bajorország fővárosába, Münchenbe. Szállás.
 
11. nap: Reggeli. A délelőtti órákban óvárosi sétára indulunk, melynek során láthatjuk az Új Városházát, a Régi Városházát, a Miasszonyunk katedrálist, az Öreg Péter tornyot, a Szentháromság oszlopot stb. Rövid szabadidő, amelyet a Királyi sörözőben egy korsó bajor sör elfogyasztására is fel lehet használni. Folytatjuk az utazást és az esti órákban érkezünk Budapestre. Szállás.
 
12. nap: Reggeli. Indulás hazafele a Budapest – Szolnok – Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon, de pihenőt tartunk Hajdúszoboszlón, ahol pár órás fürdőzéssel levezetjük az utazás fáradalmait. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 
 
2024. április 25-május 6.
 
 Ár: 1250 EUR
 
FIGYELEM: Az április 25-május 6. közötti kirándulásra minden hely betelt!
 

további ajánlatok