NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA

Időpont: 2021.06.19 - 2021.06.26
1. nap: Indulás a reggeli órákban Székelyudvarhelyről a Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest útvonalon. A délutáni órákban érkezés Budapestre. A szállás elfoglalása után alternatív programlehetőség: sétahajózás a Dunán vagy kikapcsolódás a Rudas-fürdőben. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Olaszországba, de pihenőt tartunk Nagycenken, ahol megtekintjük a Széchenyi kastélyt. Estére érkezés Udine környékére. Szállás.
 
3. nap: Reggeli után indulás Firenzébe, de megállunk Vinciben, Leonardo da Vinci szülőhelyén, ahol láthatjuk a reneszánsz egyik legkiemelkedőbb mesterének létesített múzeumot. Indulás Prato-ba, ahol láthatjuk a Szent István katedrálist illetve a város büszkeségének tartott Castello dell'Imperatore-t. Szállás Firenze környékén.
 
4. nap: Reggeli, majd Toszkána varázslatos tájainak felfedezésére indulunk. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül legelőször is Siena városába látogatunk el, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival (Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia), majd délután látogatás San Gimignano-ba, a "tornyok világhírű városába". A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. Vásárolhatunk a Chianti-ból és Vernaccia-ból, a helyi jellegzetes borokból vagy a szarvasgombával töltött vaddisznószalámiból. Borkóstoló egy toszkánai borpincében (Fakultatív). Szállás Firenze környékén.
 
5. nap: Reggeli, majd indulás a csodálatos, falakkal körülölelt, festői Lucca városába. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, Dóm, San Martino templom. Ezután Pisa-ba utazunk, ahol a „Csodák terének” nevezetességeit nézzük meg, köztük a híres „ferde tornyot”. Szállás Firenze környékén.
 
6 nap:  Reggeli. Toszkána fővárosának, Firenzének a megtekintése. A szakavatott magyar nyelvű idegenvezetőnk kalauzolásában, olyan látványosságokat keresünk fel, mint pl. a Dómot, amely a reneszánsz első épített kupoláját mondhatja magáénak, majd a Palazzo del Vecchiot, ahol többek között a „pompás festményekkel és márványszobrokkal díszítenek „Ötszázak termét”, a freskókban gazdag „Műemlék Lakosztályokat”, vagy a „Liliomos Termet” láthatjuk. Szabadprogram. Folytatjuk kulturális programunkat a Signoria tér nevezetességeinek a megtekintésével, majd kisétálunk az Arno folyó partjáran, ahol láthatjuk a város legrégibb hídját, a Ponte dell Vecchiót is. A firenzei látnivalókat a Santa Croce templommal zárjuk, ahol többek között Michelangelo, Dante és Galilelo Galilei síremlékeit láthatjuk, illetve Giotto freskókat vehetünk szemügyre. Elhagyjuk a várost és estére Udine környékére érkezünk. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Sopronba, de pihenőt tartunk Veldenben a Wörther tó partján, ahonnan az ebédszünetet követően, fakultatív program keretében, a tavat hosszan hajózva tesszük meg a Velden és Klagenfurt közötti szakaszt. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, az a busszal fogja megtenni ezt a szakaszt is. Estére érkezés Sopron környékére. Szállás.
 
8 napReggeli. Utazás hazafelé a Sopron - Budapest – Bors – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon, de megállunk Fertődön, ahol az Esterházy kastélyt tekintjük meg. A késő esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Figyelem: A koronavírus járvány miatt a kirándulás későbbi időpontra halasztódott. Az új időpont: 2021. június 13-20.
 
 
Időpont: 2020. június 13-20.
 
Ár: 685 euro
 
Jelentkezési határidő: 2020. január 26.
 

további ajánlatok