VALENCIATÓL - BARCELONÁIG

Időpont: 2018.05.17 - 2018.05.22 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás a kolozsvári vagy bukaresti repülőtérre, majd repülés Valenciába. Érkezés után, a számos látnivalót kínáló „Művészetek és Tudományok városa” nevet viselő kulturális komplexumnak a meglátogatása. Szabadprogram. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás Tarragonába, amelynek legfőbb látnivalói: a római vízvezeték, az egykori városfalak, a római színház, a katedrális, a városháza, a Los Castellers emlékmű valamint az Új Rambla. Ezután utazás Barcelonába, Katalónia fővárosába. Séta a Passeig de Gracia sugárúton, ahol többek között láthatjuk Gaudi két híres épületét, a Világörökség részét képező Casa Mila és Casa Batllo-t. Látogatás a Montjuich hegyre, az 1929-es világkiállítás helyszínére, ahol egy séta keretében megtekinthetjük az Olimpiai stadiont és a Katalán Művészetek múzeumát. A hegyről gyönyörű kilátás nyílik a városra. Az estét Barcelona egyik legszebb látnivalójával, a zenélő és világító szökőkút megtekintésével zárjuk. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Látogatás a La Sagrada Familia székesegyházhoz, majd a Güell parkba. Utána séta a Latin negyedben, melynek során láthatjuk a Szent Eulália katedrálist, a Királyi palotát, a városházát és a katalán kormány épületét. Séta a Ramblán és a kikötő környékén. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás Dali szülővárosába Figueresbe, ahol a helyi múzeumban a művész legjelentősebb alkotásait lehet megtekinteni. Indulás a Montserrati kolostorhoz, Spanyolország egyik jelentős zarándokhelyére, ahol a „Fekete madonnát” nézzük meg és csodálatos panorámában lesz részünk. Visszatérés Barcelonába. Szabadprogram. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Indulás Valenciába. Érkezés után megnézzük a városházát, a Túria parkot, a katedrálist, a gótikus városkaput és az Unesco Világörökség részét képező Selyembörzét. Szabadprogram. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. A repülő indulásának függvényében szabadprogram Valenciában. Transzfer a repülőtérre, majd repülés Kolozsvárra vagy Bukarestbe. Indulás autóbusszal Székelyudvarhelyre. Szállás.
 
Ár: 670 euro
 
Időpont: 2018. május 17-22.
 
Jelentkezési határidő: 2018. január 15.
 

további ajánlatok