Üdvözöljük!

2002-2013 közötti években Székelyudvarhely közismert Utazási Irodájának egyik vezetője voltam. Az elmúlt tizenkét év izgalmas kihívásokat, kalandokat, élményeket, jelentett számomra, és azon túlmenően, hogy Európa csaknem minden országának történelmi és kulturális kincseit megismerhettem és több esetben idegenvezetőként is bemutathattam kedves utasaimnak, volt szerencsém átélni a Riói karnevál, a Kenyai szafari, az Egyiptomi piramisok, a Betlehemi jászol vagy a Kanári szigetek egzotikus világának a hangulatát is. Mégis ha visszatekintek az elmúlt évek tapasztalataira, ki kell emelnem, hogy a látnivalók és az utazás élményén kívül, a legnagyobb elégtételt, azok az emberi kapcsolatok jelentik, amelyek az utazások során bontakoztak ki, hiszen szoros barátságok, házasságokhoz vezető ismerkedések, kitűnő utastársi viszonyok alakultak ki.
Ha belepillantanak az ajánlatokba, érzékelni fogják, hogy az időpontok nagyrészt az iskolai szünidőkhöz vannak igazítva, ugyanis főállásban a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium történelem szakos tanára vagyok. A két foglalkozás, azaz a tanítás és a turizmus, mindkét tevékenységre jó hatással van, és mindig nagy kihívást jelent számomra.
Amennyiben ajánlataink elnyerik tetszésüket, nagy szeretettel várjuk érdeklődésüket, illetve jelentkezésüket.
 
 
Péter István
Irodavezető
 

Kiemelt ajánlatok

 • AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ-ZÉLAND AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ-ZÉLAND
  Minden utazó titkos álma, hogy Ausztrália földjére léphessen. Ezt az álmot igyekszünk megvalósítani utasaink számára olyan helyszínek felkutatásával, mint a világ talán legszebb Operaházát magának tudó Sydney, a korallzátonyról méltán világhírű Cairns vagy a Forma 1-es autóversenynek is helyet adó Melbourne. Ha már Ausztrália, akkor Új-Zéland szinte házifeladatként kínálja magát és így ennek a kihívásnak is igyekszünk eleget tenni Queenstown, Wellington, Rotoura és Auckland érintésével. A kirándulás jelentőségét fokozza, hogy az időpont a szilveszteri Sydney-i pazar tűzijáték élményét is biztosítja....
   
  Figyelem: A koronavírus járvány miatt a kirándulás a jövő évre halasztódott.  
   
  Új időpont: 2021. december 27 -  2022. január 12.
   
  Irányár: 6600 USD, vagy 5975 euro (+-150 USD/Eur)
   
 • HAJÓKIRÁNDULÁS A MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN (SZICÍLIA – SZARDÍNIA – MALLORCA) HAJÓKIRÁNDULÁS A MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN (SZICÍLIA – SZARDÍNIA – MALLORCA)
  A Mediterrán térségben hajózni, mindig nagy kihívást jelent a turisták számára. Az idei hajókirándulásunk, olyan szigeteket céloz meg, mint Szardínia, Mallorca és Szicília. A szigetek varázslatos mediterrán hangulatán kívül, olyan városok kulturális és természeti látnivalóit csodálhatjuk meg, mint pl. Marseille, Arles, Genova, Róma, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Valencia, ….
   
  Figyelem: A koronavírus járvány miatt a kirándulás a jövő évre halasztódott. 
   
  Új időpont: 2021. július 4-11.
   
  Ár: 1575 euro
   
  FigyelemÉrtesítjük a kedves érdeklődőket, hogy erre a kirándulásra a benevezett 45 utas számára a foglalásokat lebonyolítottuk. További jelentkezőket csak az akkor aktuális kabinárak és repjegyárak lekérése után tudunk csatlakoztatni a csoporthoz.
   
   
   
 • ÍRORSZÁGI KÖRUTAZÁS ÍRORSZÁGI KÖRUTAZÁS
  Írországi körutazásunk során mindenki meggyőződhet róla, hogy hangulatos kocsmák, ír zene, gyönyörű, ködös, misztikus táj, vidám emberek jellemzik ezt a vidéket. Az ír táj lenyűgöző szépsége mellett gyönyörködhetünk többek között a Moher és a Cashel sziklák, a Muckross kastély vagy a Kerry gyűrű látnivalóiban. Úton útfélen, jellegzetes pubokban, egy korsó jó hűvös Guiness sör mindig várja a megfáradt utazót. Egy hely, ahol napjaink pörgős világában az ember lelke igazán megnyugodhat….
   
  Figyelem: A koronavírus járvány miatt a kirándulás a jövő évre halasztódott.  A végleges időpontot július folyamán fogjuk közölni!
   
  Várható időpont: 2021. augusztus 24-31.
  (A végleges dátumot a júliusi hónap folyamán fogjuk közölni.)
   
  FigyelemÉrtesítjük a kedves érdeklődőket, hogy erre a kirándulásra a helyek beteltek és csak pótlistára lehet iratkozni! 

  Ár: 1175 euro